Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intensiva dagar för PRO Grangärdebygden

Häromveckan välkomnade PRO Grangärdebygden gruppen Gamla Godingar till Folkets Hus i Nyhammar. Publiken fick följa med på en musikalisk resa genom rockens intåg under 50- 60-talen. Det blev ett par intensiva dagar för föreningen för redan dagen efter var det dags för den årliga PRO-vetartävlingen.

Annons

Gruppen Gamla Godingar består av Gunilla Sjöö, Lars Pedersson, Kjell Åkerman, Ulf Carlesten och Berndt Karlsson. Under eftermiddagen fick åhörarna i den välfyllda lokalen följa med på en musikalisk resa genom 50- och 60-talen då rockmusiken knockade världen.

Owe Thörnqvist var bland de första i Sverige att anamma den nya musiken. Glada igenkännande utrop blandades med nostalgiska suckar från publiken som sjöng med i de flesta låtarna. Berndt Karlsson lotsade publiken genom de stora namnen inom rocken, varav flera svenska som White Bear (Björn Nilsson), Jerry Williams och Sven-Ingvars.

För ett par av gruppens medlemmar som härstammar från Ludvikatrakten, och för publiken, blev det inte bara en musikalisk resa. Nyhammars Folkets Hus och Folkets Park hade många av dåtidens stora stjärnor, både svenska och utländska artister, på besök. Historier från den tiden blandades in i programmet både från scenen och salongen.

En nöjd publik samlades i kaféet efter konserten tillsammans med "godingarna" för sedvanligt gott fika. Historierna från förr fortsatte vid kaffeborden.

Redan dagen därpå var det dags för den årliga PRO-vetartävlingen. PRO:s Samorganisation samlade lag från kommunens alla PRO-föreningar för "final" i tävlingen.

Koncentrerade lag gnuggade geniknölarna för att svara på ett antal frågor från olika områden. Frågorna rörde både globala och lokala områden och var inte alltid så lätta. Samorganisationens ordförande Ann-Christin Wärnberg redogjorde för svaren med historik kring frågorna.

Läget mellan de sex lagen var länge jämnt men Ludvika tog hem segern med Grängesberg som tvåa och Grangärdebygden som trea. Ludvika PRO får därmed representera Ludvika i Daladistriktets uttagning till den slutliga landsomfattande finalen.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel