Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intensiv teaterhöst i Vansbro

Ett av de största utbuden när det gäller teater kan Vansbro Teaterförening erbjuda. Enligt ordförande Monica Danielsson är det bara Falun som har mer att erbjuda.
Redan den 25 september drar det i gång med dansföreställningen "Dobbelgänget", med Norrdans och Regionteater Väst.

Sedan blir det ett par veckors vila för teaterpubliken innan det är dags för första operan från Metropolitan i New York. Föreställningen visas den 13 oktober på Medborgarhuset och det handlar om "Kärleksvisan" av Donizetti. Denna föreställning följs av ytterligare två, dels den 27 oktober och dels den 8 december. Vid det förstnämnda tillfället visas Otello av Giuseppe Verdi, vilket onekligen kan kallas en av de klassiska operorna.

Det samma kanske kan sägas om den som visas den 8 januari, "Maskeradbalen" också den av Verdi och som handlar om mordet på den svenske kungen Gustav den tredje.

Men mellan all opera kommer det att visas mer traditionell teater, den 16 oktober kommer Dalateatern på besök till Vansbro och visar Hemsöborna, där de flesta minns madame Flod och Karlsson från tv-serien.

1 november är det dags för en föreställning om Mozart. Gruppen 123 Schtunk berättar allt om den kände kompositören och hans musik. De två clownerna lovas hålla en dundrande, brakande och känslosam berättelse om honom.

Den 24 november är det dags för ett nytt besök av Dalateatern, då med "Under hallonbusken" av Maria Blom. Den föreställningen hålls till skillnad från de övriga i Vansbro kulturhus.

Lite av säsongsavslutning blir det den 15 december när Dalasinfoniettans julkonsert spelas. En föreställning som av tradition brukar vara mycket välbesökt och populär.

Även de yngsta medborgarna i Vansbro ska få sitt utbud av teater under hösten. Det blir fyra olika föreställningar på fyra olika platser i kommunen. Det börjar i Äppelbo med cirkus Roman den 3 oktober. Den 16 oktober blir det dockteater Tittut i Dala-Järna. Pygméteatern kommer till Vansbro den 8 november och slutligen Ölands Dramatiska teater till Nås den 15 november.