Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intensiv kulturvecka i Malung

/
  • Fotomaration. För första gången arrangerades en stor fototävling - fotomaraton- i Malung och det skedde i samband med kulturveckan. Kurt Jonsson och Gunnar Matsson flankerar här två av pristagarna Nicki Nilsek (trea) och Maria Bengtlars (tvåa)  Foto: Sören Haga

Annons

- Intresset för fototävlingen blev betydligt större än vi hade räknat med säger Gunnar Matsson som var med och höll i tävlingen och han menar att den här tävlingen har alla förutsättningar att komma tillbaka och den passade också in i kulturveckan på ett bra sätt.

Trots att inte vädret under kulturveckans första dagar var det bästa kom det en hel del besökare till de olika arrangemangen i kommunen och man kan utan vidare notera att det varit en lyckad kulturvecka som har alla förutsättningar att bli en framtida tradition i kommunen.

Under torsdagseftermiddagen och kvällen arrangerades också aktiviteter på Orrskogen i Malung under temat "Kulturkrock" där inte bara Malungsbor fanns utan också de nya invandrarna i kommunen. Det blev också en lyckad tillställning där det också förekom olika former av underhållning.

På kvällen hade man Operacabaret The Diamonds på ena avdelningen på Orrslogen och på den andra Saxomina Storband som spelade 30-40-tals jazz och det blev mycket uppskattade föreställningar.

- Vi är faktiskt nöjda med programmet på Orrskogen och det kom bra med folk. Ett par hundra personer under kvällen och tidigare under dagen var det också en hel del besökare säger Kurt Jonsson som är en av initiativtagarna till den hr kulturveckan.

Och de tre sista dagarna på den här kulturveckan handlade om en konst- och hantverksrunda där ett stort antal konstnärer och hantverkare i kommunen visade sina alster.

Med tanke på det stora intresset för årets kulturvecka i Malung som är den första någonsin kan man räkna med att kulturveckan även kommer tillbaka nästa sommar.

Mer läsning

Annons