Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte längre misstänkta för dråp

Den 22-åring och 18-åring som sitter häktade för inblandning i dödsmisshandeln i Ludvika den 16 december är inte misstänkta för dråp längre.
– Jag har inte kunnat påvisa att de hade för avsikt att döda mannen, säger kammaråklagare P-G Persson.

I går var det nya häktningsförhandlingar i Falun och dessa mynnade ut i att 22-åringen kommer att sitta häktad i ytterligare två veckor. Sedan den förra häktningsförhandlingen har dock brottsrubriceringen ändrats. Då var han misstänkt för två fall av grov misshandel och dråp. Nu har det ändrats till tre fall av grov misshandel och i ett av fallen vållande till annans död.

– Jag har inte kunnat påvisa att de hade för avsikt att döda mannen och därför har misstanken om dråp tagits bort, säger kammaråklagare P-G Persson.

Häktningsförhandlingarna gällde också den misstänkte 18-åringen. Men i hans fall begärde advokaten Per Gisslén en omförhandling och den ska hållas i eftermiddag.

Även när det gäller 18-åringen har dråpmisstanken tagits bort av samma anledning som ovan. Han är nu misstänkt för grov misshandel och vållande till annans död.

– Advokaten vill tydligen att han ska släppas medan jag anser att han ska sitta kvar i häktet, säger Persson.