Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte både världsarv och höghus

Hur arbetar kommunens politiker och tjänstemän? En slarvigt genomförd detaljplaneprocess har kostat mycket pengar och skapat oro och merarbete hos de boende som måste freda sig mot det föreslagna oacceptabla intrånget.

Först släppte miljönämnden igenom höghusplanerna. Tjänstemän jobbade med detaljplanen. Argument som man trodde skulle omöjliggöra ett höghusbygge vreds så att de istället blev till stöd för höghusbygget. En arkitektbyrå fick uppdraget att ta fram ett monumentalhus.

Var det den förödande kritiken vid samrådsprocessen som fick miljönämnden att göra en plötslig 180-graderssväng och avvisa detaljplanen? Hade ledamöterna inte förberett sitt föregående beslut ordentligt eller lät de sig styras av andra?

Tack, Dalarnas museum för ert rakryggade yttrande då vi trodde att vi var ensamma i vår kritik tändes hoppet att projektet knappast går att genomföra. Vår slutsats är att kommunen inte kan ha både världsarvet och höghuset.

Vilka initierade och drev idiotprojektet så långt?

Höghusbygget är ett huvudlöst projekt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare