Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inställningen till kyrkogång

Annons

Lennart Sacrédeus pekar i en debattartikel på kultursidorna den 13 oktober på de allvarliga problem som Svenska kyrkan brottas med i dag; ett minskande medlemsantal, minskat intresse för kyrkliga förrättningar med mera. Men det allvarligaste är kanske bristen på andlighet som genomsyrar dagens kyrkliga liv. 

Medborgarna har förlorat begreppen när det gäller inställningen till kyrkogång och dess betydelse i livets vardagliga skiften. Att kyrkans egna representanter många gånger går före med att visa passivitet är katastrofalt.

Var och en som besöker en katolsk kyrka eller mässa kan inte undgå att känna den fördjupade stämningen och kravlösa värmen. Och där finns människorna. Attraktionskraften florerar på ett sätt som är svår att hitta i den svenska Lutherska kyrkan. Det handlar inte bara om religion, även om det är kristenhetens grundtankar som styr, utan även om kultur, arv, ansvar – och andlighet.

Trosfrände

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare