Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspirationskonferens i Malung

/
  • I konferensen i Malung medverkade från vänster Ivar Scotte, Sveriges föreningar, Hanna Hallin, Tankesmedjan, Ann-Louise Eklund, Malung-Sälens föreningar, Michael Toivo, Peace and love, Theresia Holmstedt-Jensen, Region Dalarna, och Anna-Karin Berglund, Sveriges kommuner och landsting.

En inspirationskonferens om "Mångfald och ungdom, lokal utveckling tillsammans", har arrangerats i Malung.

Annons

Konferensen arrangerades av Sveriges Föreningar, Ungdomsstyrelsen samt Sveriges kommuner och landsting (SKL). Den hölls i Malungs folkhögskola. Lokal värd var Malung-Sälens föreningar och moderator var Ann-Louise Eklund som är verksamhetschef vid Malung-Sälens föreningar.

Theresia Holmstedt-Jensen från Region Dalarna var den första föreläsaren under dagen och hon talade på temat "I Dalarna gillar vi samverkan och kreativitet". Hon berättade om den positiva utvecklingen när det gäller lokal samverkan.

Näste föreläsare var Michael Toivo från Peace and Love-foundation. Hans ämne var "Hur kan föreningslivet spela en roll inom mångfaldsfrågan?". Han berättade om det arbete som pågår runt omkring Peace and Love, och som inte direkt handlar om festivalen i sig.

Föreläsningspassen avslutades av Hanna Hallin, från Sektor 3-Tankesmedjan för det civila samhället, och hennes föreläsning handlade om samtidens trender.

Eftermiddagen fortsatte med två olika "workshops". Den ena handlade om "Mångfaldens möjliggörare" och leddes av Ivar Scotte från Sveriges Föreningar, och den andra var om "Kommunens framtida relation med civila samhället" och leddes av Anna-Karin Berglund, SKL.

Konferensen lockade cirka 30 deltagare. Bland deltagarna var representanter från Malung-Sälens föreningar, socialförvaltningen i Malung-Sälen, kultur- och fritidsförvaltningen i Ludvika, Arbetsförmedlingen, Finsam Västerdalarna, Handikappades samarbetsorganisation i Malung-Sälen, Vuxna på Grönland, Malungs församling, Nordanstigs föreningsråd samt politiker från Malung-Sälen och Vansbro kommuner.

Konferensen ingår i en serie av konferenser som arrangerats i Landskrona, Vårgårda, Växjö, Uppsala, Linköping och Malung.

Mer läsning

Annons