Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inskränkta Borlängebor

Insändare påstås ge bilden av att närmast alla är emot invandringen, vilket Nils Gossas  i Borlänge är bekymrad över. Empati verkar inte vara Borlängebornas starka sida. Förra veckan hörde jag om ett konkret bevis på detta.

På en buss satt en dam i medelåldern, eller lite över. En svensk man steg på och frågade om han fick sätta sig på sätet bredvid henne.

"Nej, jag har så mycket grejer; sätt dig vid Mogadishu", säger hon högt och sveper med handen över de andra passagerarna, vilka till stor del var av utländskt ursprung.

Då fick de samlingsnamnet Mogadishu. Hur otroligt primitiva får vi vara?

Man kan väl inte kräva att alla Borlängebor ska vara uppdaterade med vad som sker i världen, men ett sådant beteende gränsar till vad som rimligtvis kan accepteras.

Många människor finner stort värde i att se sig om i världen och kommer hem med helt andra referenser i livet. Frågan är om denna dam ens varit söder om Solvarbo. Maken till inskränkthet och cyniskhet har jag inte hört sedan jag senast läste en insändare från våra flitigaste insändarskribenter som värnar Dalarasens renhet.

Pinsamt!

Borlängebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare