Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: Vindpeng delades ut till förmån för fäbodleder och raststugor

I helgen delade delägarna i Tavelbergets vindpark ut totalt 80 000 kronor till tre olika föreningar i Linghed.

Årets vindpeng kommer att bidra till vindskydd, upprustning av fäbodled och raststuga i Linghed med omnejd.

Under lördagen den 31 augusti hade Linghedsborna samlats vid bystugan i Linghed för en kombinerad loppis- och grillkväll. Under evenemanget delade Dala Vind, Falu Energi & Vatten och Dala Vindkraft Ekonomisk Förening ut vindpengar till tre föreningar som är verksamma i Linghed. Pengarna ska användas till projekt som avser att gynna en positiv utveckling av trakterna runt vindkraftparken.

Följande föreningar har fått vindpeng: Lingheds fiskevårdförening: 50 000 kronor för att bygga vindskydd vid Rödfisksjön och Kroksjön, Räv Lenas vänner får 10 000 kronor för att bygga broar med mera för att bevara fäbodstigar och Lingheds skoterklubb får 20 000 kronor för att bygga en raststuga på Himmelsberget.

Tavelbergets vindpeng infördes redan i samband med att Tavelbergets vindkraftpark byggdes 2010. Det är en frivillig ekonomisk ersättning från de tre delägarna i vindkraftparken; Dala Vind AB, Falu Energi & Vatten AB och Dala Vindkraft Ekonomisk Förening.

Syftet med vindpengen är att en del av avkastningen från vindkraften ska gynna en positiv utveckling i trakten runt Linghed.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips