Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: SPF Borlänge firade 80-årsjubileum i Domnarvsgården

SPF Borlänge har firat moderföreningens 80-årsdag.

1939 bildades i Göteborg SPRF, det som så småningom skulle bli SPF, Sveriges pensionärsförbund. Detta 80 årsjubileum firas över hela landet och nu var det SPF Borlänges tur.

Hela 168 medlemmar mötte upp till höstens första möte, denna gång i form av en generös trerätters måltid på Domnarvsgården. Ordföranden Leif Jonsson hälsade välkommen och gav en liten historik om föreningen. 1982 bildades i Borlänge Sveriges pensionärers riksförbund, SPRF. Bara fyra år senare döptes föreningen om till SPF, så 2007 kunde 25 år firas.

Den livaktiga föreningen har idag ca 900 medlemmar, som deltar i en mängd aktiviteter, från boule och resor till släktforskning, dans, gym eller bara träffar varje månad.

Som höstupptakt var jubileumsträffen en fullträff som ackompanjerades av Janne och hans vänner med musik och roliga historier.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips