Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: Lillemor Helander berättade om sitt liv

Drygt 20 personer kom till SPF Tuna-Säters lokal i Romme för att lyssna på Lillemor Helander som berättade en del om sitt liv från barndomen till i dag.

Hon växte upp med sina föräldrar och hennes mamma talade redan från början om för henne att hon inte var önskad. Hon fick ofta stryk och fick alltid höra att hon inte dög till någonting. Hon träffade en pojkvän och blev tidigt med barn, vilket inte gjorde saken bättre. Hon fick mer eller mindre fly från föräldrahemmet för att rädda sig själv och barnet.

Hon hamnade som hjälp hos en bonde som senare blev hennes man. Tillsammans fick de ytterligare två barn. Hennes liv blev inte mycket bättre, sprit, bråk och slag blev vardag även där.

Först efter skilsmässan från maken kunde hon börja leva sitt liv som hon själv ville ha det. Lillemor började söka olika arbeten. Bland annat anställdes hon av en greve på västkusten som behövde hjälp i köket. Hon åkte till Stockholm med sitt dragspel och ställde sig i tunnelbanan och spelade, bara för att hon kunde. Väldigt modigt gjort!

När Lillemor fyllde 53 år träffade hon sedan mannen i sitt liv. Karl-Otto var en snäll person och äntligen kunde Lillemor slappna av och vara glad. De fick många fina år tillsammans innan han gick bort för snart 7 år sedan.

För att bli av med sin frustration började Lillemor skriva om sitt turbulenta liv och numera mår hon mycket bra och har fått bra självförtroende.

Efter att Lillemor hade berättat fick vi möjlighet att köpa någon av hennes tre böcker där hon berättat om sin uppväxt, sitt äktenskap och den tredje boken som handlade om Karl-Otto.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips