Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insänt: Kristoffer vann 40-årsjubilerande Bösjömästerskapen i femkamp

Annons

För 40de året i rad avgjordes på påskaftonen Bösjömästerskap i femkamp.

Deltog gjorde inte mindre än 192 personer.

Solen strålade från en klarblå himmel och alla deltagare trivdes i köerna till de olika grenarna. Stor precision och koncentration behövdes på båda skyttestationerna. Lite taktik krävdes vid prickkastning med boll, största hålet gav bara tre poäng och det mindre sex.

Kubb premierades med många poäng för de som lyckades. Sen var man tvungen att ha lite tur också för på sista stationen gällde det att kasta tärning. Deltagarna var från tre till 81 år och de allra yngsta fick lite hjälp av alla snälla arrangörer.

– Fantastiskt med alla arrangörer som gör detta möjligt så att vi får ha lika roligt varje år, hördes bland glada deltagare.

Det är många som år efter år deltar för att få den åtråvärda medaljen att stoltsera med i stugan vid Bösjön. Medaljen bär i år inskriptionen "Bösjömestär 2019".

Den som lyckades allra bäst i år var Kristoffer Eriksson från Östnor med 77 poäng, tätt följd av Oskar Lövenborg, Alva Björk, Anna Jansson och Emil Thorildsson som alla fick 76 poäng. Kristoffer var jätteglad över att vinna, han har deltagit många år och nu äntligen fick han till en fullträff.

Men det var ingen som gick lottlös från detta arrangemang. På kvällen samlades alla till prisutdelning. Keste Thorildsson ansvarade för prisbordet och där fanns  något för alla, gammal som ung. Speaker och prisutdelare var Jan Gummås.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons