Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insänt: 60-årsjubileum sedan de tog realexamen i Borlänge

Den 12 maj 1959 avslutade klass 4d i Borlänge Högre allmänna Läroverk

Fyra års studier med att ta realexamen och det firade man den 4 september i år med en återträff i Borlänge.

Trots att det gått 60 år kom hela 28 av 36 före detta elever till träffen. Fyra stycken hade dessvärre avlidit och fyra hade andra skäl till varför de inte kunde komma till träffen. De flesta bodde kvar i Dalarna men annars var spridningen från Sundsvall i norr till Linköping i söder.

Träffen inleddes med kaffe och kaka i den gamla Tändsticksfabriken vid Haganäs och innan själva programmet inleddes hedrade man sin avlidna kamrater med en tyst minut. Därefter var det fritt fram för var och en att berätta vad som hänt dem under de gånga åren.'

Efter lunch följde en enklare variant av femkamp och där kom den gamla leklusten fram igen. Många glada tjut och skratt hördes från de olika stationerna.

Dagen avslutades med fortsatta berättelser om vad som hänt under de 60 år som gått och så blev det förstås mycket prat om minnen från skoltiden och där var förstås några lärare särskilt mycket på tapeten. Stämningen var verkligen på topp hela tiden och många frågade organisationskommittén som bestod av Bo Stutzenblad, Leif Johansson och Sthen Jaxgård, om de inte kunde göra om det här om några år.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips