Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ynka liten besparing

Annons

Läser med bestörtning att Ludvika kommuns vård och omsorg tänker lägga ned restaurangerna Marnäsliden och Pluto där många pensionärer sedan länge intagit sin lunch i en för många trevlig social samvaro. Hur resonerar man? 316 000 kronor per år räknas besparingen bli; en ynka liten besparing.

Tänk ni styrande, om det gällde era föräldrar eller er själva kanske om några år. Enda ljuspunkten på dagen som fyller på energi och ger en lusten och glädjen för en stund. Många har ingen annan samvaro än just denna stund då man kan gå till restaurangen och få sig en pratstund samt lite mat, för en överkomlig summa.

Dessa 316 000 kommer nog att ätas upp av andra kostnader. En matlåda vid dörren att värma i mikron säger, Birgitta Boman. Fy detta är verkligen sista lösningen för att få i sig mat. Finns inget socialt med det. Prioritera om genast!

Omprioriteringar är lätt att göra sa vår kommunchef när det gällde restaurang Piren. 500 000  fick man snabbt fram.

Gör förvaltningen mer effektiv men dra inte in för våra pensionärer. Det kommer att straffa sig, var så säker. Värna om de äldre som byggt upp detta land och glöm inte barnen/ungdomen, vår framtid. Åren rullar på i rasande fart!

Albin o Frida

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons