Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill begränsa anbudsgivarna

Annons

Det verkar som den politiska majoriteten i Leksand ännu en gång, ska pungslå sina skattebetalare rejält med ytterligare ett dåligt beslut. Det räcker tydligen inte med ett dräneringshål; Ejendals Arena. Nu är man på väg att skyla över det misstaget med ytterligare ett genom att än en gång sponsra LIF genom att sälja Orsandbaden till ett underpris (bokfört värde?). Därigenom ska LIF kunna överleva ytterligare några år på skattebetalarnas bekostnad.

LIF har fört samtal med kommunen angående Orsandbaden i ett år, och har därigenom ett stort försprång gentemot övriga anbudsgivare som bara får några veckor på sig. Att begära in anbud mitt i sommaren när majoriteten av befolkningen har ledigt, är ett tydligt besked från kommunledningen, att man verkligen vill begränsa antalet anbud.

Nej, lämna över ärendet till ett opartiskt ombud för att få ut så mycket som möjligt för Orsandbaden, om man nu ska/måste sälja. Låt också ombudet få hösten på sig för då får man också klart bättre betalt. Det finns också många fler hål att stoppa slantarna i. Ta till exempel skolan, där Leksand ligger i Sveriges absoluta bottenträsk vad gäller kronor per elev och år.

Ola Ekström

Gärde

Leksand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons