Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi besitter livserfarenheten

Annons

Det påpekas ständigt av pensionärer på insändarsidan att ett pensionärsparti måste bildas. Men det finns redan sedan 20 år tillbaka det efterfrågade partiet; Sveriges Pensionärers Intresseparti, spi.

Prioritet och fokus i vårt partiprogram innehar pensionerna, äldreomsorgen och åldersdiskrimineringen. Det är precis detta som ventileras i många insändare. Det gick dåligt för (spi) i senaste valet. Tidigare har vi här i Falun haft mandat i fullmäktige, kommunstyrelsen, skolstyrelsen och socialnämnden.

Marknadsföringen av vårt parti har tydligen inte varit tillfredsställande eftersom vi inte är kända av pensionärerna. Tyvärr har även viss frondering förekommit från etablerade partiers företrädare. Åldersdiskrimineringen är skrämmande. Pensionärer blir betraktade som mindre vetande. Det är tvärtom vi som besitter livserfarenheten. Vi accepterar inte att bli kuvade och kontrollerade så som sker och skett. Det går inte längre vid val att rösta vare sig åt vänster eller höger. Förra regeringen höll inte löftet att återställa pensionerna till sitt rätta värde och detta gäller även nuvarande regering som agerar tvärtom, i synnerhet skattemässigt.

Om alla två miljoner pensionärer går ifrån sin invanda och oföränderliga röstrutiner från generationer tillbaka och enhälligt röstar på pensionärspartiet skulle detta parti få egen majoritet i Sveriges riksdag. Vi får alltså rikta in oss på valet 2010.

Sonja Hjelm (spi)

vice ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons