Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är beredda att ta över i Orsa

Annons

Orsa behöver en ny ledning och vi är beredda att ta över. Utmaningarna är stora. Vår första uppgift blir att sätta in åtgärder på skolans område med målet att alla elever ska klara godkänt. Det kan ske genom tydligare styrning och fokus på varje elevs förutsättningar, tydligare ledarskap i klassrummet och genom att prioritera lärande och innehåll före lokaler.

Den andra utmaningen är äldreomsorgen. Även här handlar det om tydlighet i organisation för att åstadkomma mesta möjliga resurser till omsorgen om våra äldre. Det handlar också om att blicka framåt. Sätta en vision för hur framtidens boende och omsorg ska se ut. Morgondagens äldre kommer att ha andra krav och förväntningar än dagens. Trygghet och valmöjlighet ska vara grunden.

Den tredje utmaningen är att skapa ett levande samhälle. Ett levande centrum där innehåll i form av service, butiker, aktiviteter och skola är viktigast. Bion behöver rustas och ett ungdomens hus kan inrymmas där. Tillsammans med vägverket ska en upprustning av Järnvägsgatan ske och hotellet måste åtgärdas. Ett levande samhälle handlar inte bara om centrum. Det handlar om alla Orsas byar och vi vill ha alla med i arbetet att forma en utvecklingsplan för den enskilda byn och kommunen.

Vi är beredda att anta utmaningen och leda Orsa. Valet är ditt.

Mikael Thalin, Anne-Marie Fröjdh, Håkan Yngström, Bernt Westerhagen, Sophie Fröjdh, Jimmy Olsson, Bo Lindblad, Karin Finnpers och Kristina Slott,

kandidater för Centerpartiet Orsa i kommunvalet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons