Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska man tro på egentligen?

/
  • Det är enklare att tro att Sverige har världens bästa djurvård, menar insändareskribenten.

Annons

Det pågår en ganska hetsig debatt kring många matbord och i media varje dag. Nya veganer ifrågasätter status quo och blir i sin tur hårt ifrågasatta. Ord stor mot ord om hur djuren lider, hur skadligt kött är för vår hälsa och hur mycket vår miljö skadas av djurindustrin.

Frågan är vem man ska tro på! Vem har mest att vinna på att förvanska sanningen? De nyblivna veganerna eller LRF, Arla, Svenskt Kött, HK Scan och andra organisationer som tjänar pengar på att djur blir dödade?

Visst är det enklare att tro på en bild av verkligheten där svenskt kött verkligen slaktas humant, där vi har världens bästa djurvård och där alla miljöproblem skulle lösas om alla bara valde svenska grisars kroppar, i stället för de där otäcka danska.

Visst är det enklare att fortsätta som förut och skylla på någon annan, i stället för att ta eget ansvar. Findus säger ju att fisk är ett smart val? Att 90 % av alla hav är på väg att bli utfiskade är väl bara kinesernas fel?

Det vore underbart om Bregott-fabriken vore en korrekt beskrivning av hur Sveriges kor har det året om. Innerst inne vet vi alla att solen inte skiner på djurfabrikerna, vare sig i Sverige eller någon annanstans i världen.

Peter Kalmström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons