Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varnar rävjägaren Borg

/

Annons

Efter att ha sett ett inslag på You Tube där Anders Borg hyllas som hjälte, sedan han med stor träffsäkerhet ha nedlagt sitt byte i form av en rävunge, vill jag höja ett varningens finger till allas vår älskade finansminister. Detta med anledning av att det har sina risker att vistas i våra skogar numera.

En dansk gästjägare som var på vildsvinsjakt i Kronobergs län, råkade nämligen se fel på bytesdjur så han sköt en älg i stället. Nu då räven ska utrotas med alla tillgängliga medel, borde AB anlägga en annan frisyr. Då skjutkåta "jägare" ser en slående likhet mellan gris och älg, kan det ju med stor sannolikhet hända att någon av de bålda nimrodarna tar hans hästsvans för en rävsvans och brassar på för fullt. Färg och dylikt saknar betydelse, när jaktivern påverkar delar av hjärnan, enligt kända psykologers utsago.

Vad annars skulle göra att allt från skördetröskor till skidåkare och egna kamrater råkar ut för eldgivning från "ägarna" av allt levande i vår fauna? Varningen till AB givetvis skedd i all välmening, om nu någon skulle tro annat.

Elof Roos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons