Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför smutskastar oppositionen Faluns skolor?

Annons

I Falu kommunfullmäktige väcktes senast en skoldebatt som tog sin utgångspunkt i FN:s barnkonvention. Redan att interpellationen (frågan) utgick från detta gav ett underligt intryck och bäddade för missförstånd. Oppositionen (M, L, KD, FAP + V och SD) passade på att svartmåla skolan i Falun å det grövsta – den blev ett politiskt slagträ. 2018 är det val. Vilka medborgare tänker då rösta på en Falualliansen, SD och V som i många fall smutskastar vår kommun?

FAP kallade vid upprepade tillfällen styrdokumentet Skolhuset för korthuset. Kanhända talade man/kvinna om det egna partiet? Dess röstetal har ju sjunkit som en sten i takt med att gnället från FAP ökat. M har å sin sida rekordsnabbt begravt sin historia. De tog upp hoppbackarna som ett Hin Håles påfund, helt ovetande om att just de ville ha skid-VM, hoppbackar och hela köret (i motsats till Miljöpartiet).

Barnchecklistan togs upp som ett aktuellt exempel fastän den avskaffats för länge sedan. Moderaterna fortsatte också med att tala om mera resurser till skolan, medan de pläderar för raka motsatsen i barn- och utbildningsnämnden.

Vi i miljöpartiet arbetar idogt inom majoriteten för att lärarna ska få vara lärare och att skolan då också ska få en rimlig tilldelning i ekonomiska resurser. Det är en flervägsstrategi för en komplex verklighet.

Erik Eriksson (MP)

Richard Holmqvist (MP)

ledamöter i Falu kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons