Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vals utan fiol i Bingsjö

Annons

Det har varit spelmansstämma med dans i Bingsjö igen vilket alltid är trevligt. Numera finns det fyra dansbanor där de olika spelmanslagen och grupperna avlöser varandra. Men...

Varför spelas det så mycket gammaldans? Det är den ena valsen efter den andra. Man åker väl inte till Bingsjö för att dansa vals utan polskor. Spela lite mer av de vanliga polskorna det vill säga Bingsjö och Boda som alla kan.

Så en fråga till tjejerna. Varför dansar många hellre med en tjej än med en kille? Det är många tjejkompisar som går direkt in på dansgolvet utan att kolla om det finns någon kille att dansa med eller att de bjuder upp någon. Vi killar som inte har någon dam med oss har ju ingen att dansa med för det byts inte utan paren dansar hela tiden med varandra.

En annan fundering. Vart har fiolspelmännen tagit vägen i Bingsjö? Förr var det många grupper som spelade buskspel i backen men nu var det bara 2-3 stycken. Nu domineras backen istället av dragspelsgrupper som spelar allsångslåtar. Det är naturligtvis trevligt och har sin plats men det bör inte dominera i Bingsjö. Tanken är väl att där ska spelmännen lära varandra nya folkmusiklåtar.

Polskedansare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons