Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkomna initiativ

Annons

Svar till Helge Nordin, den 28 juni

När journalisten Annika Nilsson tar upp vad många personer i kommun tycker, så rekommenderar Helge Nordin att hon bör flytta till annan ort. Vi ska definitivt inte rekommendera initiativrika personer att flytta från orten. Det är precis det problemet vi har i Ludvika, nämligen att folk flyttar och vi får ett sämre skatteunderlag. Detta resulterar i ett ekorrhjul som innebär att vi har ännu mindre resurser att investera i försköningen av Ludvika. Låt oss istället ha ett öppet klimat där vi tar vara på de idéer som kreativa personer kommer fram med och därmed utveckla bygden.

Det är bra att vi bygger nytt och utvecklar kommunen men det är också viktigt att vi underhåller det som redan finns. För att vi ska lyckas vara en attraktiv bygd som lockat turister och framtida kommuninnevånare måste vi alla hjälpa till. Detta är ett gemensamt ansvar som alla innevånare har. Kommunen måste från sin sida beakta underhållet av till exempel vägar och byggnader i budgetarbetet. Företagen och den enskilde måste ta sitt ansvar för att se till att vårda fastigheter och omgivningar.

Jag anser att kommunen har en stor potential att bli en riktig pärla men det kräver att vi alla bjuder till och bidrar till att vända trenden med utflyttningar.

Bengt Åkman

bopartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons