Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen till verkligheten!

Annons

Det märks att Lotta Nordfeldt bor i Stockholm eller någon annan storstad (se artikeln i NLT den 24 juli). Där utgår man ifrån att saker är på ett visst sätt.

Ni påtalar att det är mindre service på sommaren och att det marknadsförs för dåligt kring det mesta häromkring. Håller fullständigt med om att allt det kunde vara avsevärt mycket bättre om det inte vore för att verkligheten fanns.

Verkligheten är att man inte har råd som företagare att marknadsföra sig bättre, man har inte råd att ta in sommarvikarier på somrarna. Det är få företagare förunnat att kunna det i dessa trakter. Jag har annonserat i såväl denna tidning som i andra publikationer. Vid ett stort antal tillfällen har jag, på egen hand undersökt utfallet av annonsen. I bästa fall har det gett ett magert resultat. Inte i något fall har försäljningen, direkt relaterat till annonsen, betalat ens annonsens kostnad.

Verkligheten är att det är väldigt få av oss etablerade företagare som kan ta ut lön. Jag själv har aldrig kunnat det. Man får leva på en inkomst i hushållet, under många år som företagare i Dalarna. Självklart finns det motsatta också, men flertalet har det mycket kämpigt.

Jag vet skillnaden för jag har varit boende i Stockholm i mer än tio år. Men det är faktiskt många företag och butiker som har sommarstängt även i Stockholm.

Slutligen kan jag inte förundras över att man som semestrande, med all tid i världen, inte kan anpassa sina inköp till de tider den lokala butiken har öppet. Så jag säger välkommen ut i verkligheten, den utanför storstan.

Livet på landet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons