Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad säger Maria P?

Annons

Gästerna på restaurangerna Marnäsliden och Pluto i Ludvika är besvikna. Britt Marinder, ordförande i vård- och omsorgsnämnden säger i intervjuer den 6 juli i år att restaurangerna på Pluto och Marnäsliden ska läggas ner. Man kan ha en viss förståelse för detta då man har ytterligare 20 miljoner att spara trots att man lägger ner alla icke lagstadgade verksamheter. Genom denna nedläggning av dessa två restauranger sparas 1,5 miljoner kronor. Denna verksamhet är dock så värdefull att sannolikt kommer vård- och omsorg att få betala dessa pengar på ett annat konto!

Pluto och Marnäsliden fyller med sina verksamheter vitala funktioner för dessa pensionärer som besöker dessa restauranger. Här träffas och trivs man. Här ventileras sjukdomar och livsfrågor samtidigt som man löser världsproblemen! Och mår bra! Många besökare tillhör en kategori som aldrig lärt sig matlagningens ädla konst!

I december förra året besökte kommunstyrelsens ordförande Maria Pettersson SRF, synskadades förening i Västerbergslagen, och berättade om Ludvika kommun och dess ekonomi. Enligt Maria Pettersson var kommunens ekonomi god och det förslag till åtgärdspaket som vård och omsorg tagit fram var de 6-7 första punkterna icke aktuella. Däribland stängning av restaurangerna Marnäsliden och Pluto!

Man kan fråga sig om inte denna summa på 1,5 miljon är småpotatis i kommunens miljardbudget? Det skulle väl gå att få fram dessa pengar med en omprioritering i budgeten.

Eller vad säger Maria Pettersson?

Georg Jakobsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons