Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uruselt att parkera vid Falu lasarett

/

Annons

Besökte en sjuk anhörig vid Falu lasarett. Tänkte cirka 15:00 parkera min bil vid parkeringen intill huvudentren, den parkeringen var välfylld och efter mycket letande hittade jag en ledig plats.

När jag kom till Q-Park-s biljettautomat var det en lång kö med mycket irriterade personer – automaten gick inte att använda med varken betalkort eller mynt.

Personen längs fram i kön hade förgäves försökt ringa Q-Park – resultat blev din plats i telefonkön 14?? Jag gick till den andra automaten med samma resultat – lång kö av ilska människor orsakad av felaktig automat.

Flera personer uttalade sin ilska – några hade läkartider att passa och valde att lämna sina bilar utan biljett – Vi får väl betala böterna sade en mycket upprörd herre.

Jag kom på en tänkbar lösning – valde att åka via Svärdsjögatan till parkeringsplatsen på baksidan av lasarettet – här fanns det gott om lediga platser. När jag kom till biljettautomaten möte jag två ilska damer – automaten fungerade inte. Båda damerna skulle checka ut sina biljetter vilket inte gick. Jag försökte med mitt kort plus kontanter utan önskat resultat. Den ena damen var mycket vänlig och fixade mitt parkeringsproblem – jag fick köpa hennes biljett med automatisk utcheckning 19:31.

På väg in till lasarettet berättade jag för några lokala entreprenörer som jobbade på lasarettet – Ditt problem upplever vi dagligen... servicen är urusel.

I min ilska sade jag att nu skall jag skriva en insändare vilket dom med glädje tillstyrkte. När jag kom in på lasarettet till min anhörige berättade jag för personalen om parkeringsproblemet vilket dom bekräftade är ett dagligt återkommande problem som skapar enorm ilska bland besökare.

Min spontan fråga – hur kan ansvariga inom Falu Kommun samarbete med ett uruselt företag som inte kan erbjuda ett fungerade betalningssystem för parkerande besökare.

Jag kan bara redovisa min egen erfarenhet och tycker detta är en stor skandal – skärpning krävs omgående av ansvariga inom Falu Kommun och Q-Park.

Mitt tips – byt samarbetspartner till någon bättre än Q-Park.

Bernt Jansson

irriterad pensionär från Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons