Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Berg fabulerar

Annons

Svar till Ulf Berg, den 22 juni

En dag kom Ulf Berg (m), hem från riksdagen till landstinget med budskapet högre patientavgifter och allt blir bra med privatisering. Att vårdbolagen driver vård för vinnings skull hade tydligen riksdagsmannen missat.

Berg påstod att alliansen fixat arbetslösheten. När jag påpekade för Berg att den höga tillväxten i Kina är en av orsakerna till högkonjunkturen och sysselsättningsökningen i Sverige, då blev det för komplicerat för riksdagsmannen. Frågan är om inte Ulf Berg borde göra upp med sitt beroende av kommunistisk politik i Kina.

När Berg påstod att alliansen stått för avtalen om löneökningarna inom landstinget gick det för långt. Några pengar från alliansregeringen till löneökningar har vi hittills inte sett röken av. Det har riksdagsmannen fått till att jag skulle ha ondgjort mig över exempelvis Kommunals löneökningar. Tvärt om, det är nödvändigt att värdera upp de kvinnodominerade yrkesgrupperna inom hela vården.

Vänsterpartiet tar ansvar för hälso- och sjukvården. Vi har en idé om sammanhållen vård till nytta för patient och befolkning. Vi är stolta över låga avgifter och en skatt som räcker till en bra hälso- och sjukvård utan besparingar, samt att vi har en professionell ledning för landstinget.

Det som kanske inte medborgarna vet är att moderaterna kostar skattebetalarna två oppositionsråd, utan ansvar. Moderaterna har inte utvecklat en enda idé om hur sjukvården ska utvecklas utöver högre patientavgifter och privatiseringar. Ynkligt, Ulf Berg!

Lars-Ove Hagberg (v)

Vice ordförande i

landstingsstyrelsen

och landstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons