Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två gerillasoldater har också dömts

Annons

Nu är upprördheten stor över domen mot de två fängslade svenskarna i Etiopien som dömts för att de olagligt smugit sig in i landet och för att de frotterat sig med en terrorstämplad gerilla.

På samma gång som svenskarna greps, greps också ett antal medlemmar av denna gerilla hävdar etiopiska myndigheter. Icke helt osökt, ty i en beslagtagen dator fanns ju bilder på de svenska journalisterna med vapen i högsta hugg.

Två av gerillasoldaterna har nu dömts till 17 års fängelse. Och de får sannerligen ingen vip-behandling, till exempel restaurangmat från en ambassad. Deras öde är totalt likgiltigt för svensk massmedier. De får försmäkta i etiopiska fängelsehålor bäst de gitter.

Vore det inte på sin plats nu, ni som orerar vitt och brett om människan lika värde, att ni taggar ner en smula? Ni i massmedierna, om ni vill ha hem era kumpaner, försök, även om det är helt oförenligt med er natur, att lägga band på er skrivklåda och talträngdhet utan kräla i stoftet. Då ökar möjligheten att dessa två fria ordets riddare benådas.

Morgonsofforna väntar otåligt.

Senioren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons