Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trådbussar i Falun!

Annons

Vår värld är upp och ner. Klimatet har fått nog av våra tillkortakommanden som skett på vår miljös bekostnad. Nu är det hög tid att vi sonar vår skuld och använder den kunskap vi är så stolta över och ser till att somrarna i Sverige blir varma och soliga igen.

Ett sätt att minska utsläppen är att göra kollektivtrafiken relevant för respektive fri individ. Så länge busstrafiken fortsätter att vara utan relevans för så många människor så kommer bilen att fortsätta vara det givna alternativet. Jag ber berörda i Falun att tänka nytt. Låt oss vara lika smarta som våra grannar i öst; börja använda trådbussar i Falun med omnejd.

Med låga biljettpriser och täta avgångar blir kollektivtrafiken relevant för flera människor vilket innebär att flera bilar får stanna hemma med renare luft som resultat. Landskrona har redan börjat, låt nu Falun bli nästa stad som inför rena, tysta trådbussar. Är Falun en stad som är modig nog att ta till sig denna suveräna transportlösning så kan vi dessutom spara biobränsle till andra nödvändiga transporter.

Karl-Petter Gustafsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons