Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidningen bidrar till häxprocesser

Annons

I ett reportage tar tidningens reporter okritiskt ställning för fackrepresentanter och mot chefen RDM. "Offret" skrivs ut med namn och bild och det kastas en massa skit på honom. Är detta god journalistik? I ett mordfall tvekar man ju ofta inför att lämna ut en förövares namn och bild.

Här blåser man på stort med rubriker!

Offret kan ju knappast försvara sig mot en massa skitsaker som annorlunda humor eller andras tyckande kring sin person.

Som läsare kan man nästan ana en kampanj driven mot chefen av några som blivit trampade på tårna och nu hämnas. Journalisten använder okritiskt en partsinlaga för att piska upp en negativ stämning. Påminner mycket om forntida häxprocesser.

Jag tycker reportaget är ett lågvattenmärke i granskande journalistik.

Observer

Svar direkt:

En överväldigande del av personalen inom rättningstjänsten Dala Mitt är mycket kritisk till sin chef och negativ till att han ska få ett förnyat förordnande. Det är självklart en nyhet. Räddningstjänsten är politiskt styrd och chefen är en offentligt anställd person.

Därför måste både den verksamhet han styr över och hans sätt att sköta jobbet, kunna granskas. Vid sådana granskningar ger vi alltid alla parter möjlighet att ge uttala sig, just för att kunna ge en så bred och oberoende bild som möjligt. Så gjorde vi också den här gången. Men tyvärr ville inte den kritiserade chefen dela med sig av sin syn på verksamheten.

Ewa Wirén

ansvarig utgivare

Dalarnas Tidningar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons