Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk journalistik

Annons

Stödet för högeralliansen fortsätter att sjunka. Förmodligen beror det på att väljarna tror mer på vad regeringen gör än vad den säger att den gör. Man känner igen högerpolitik när man ser den.

Den stora frågan är: Varför tilläts Reinfeldt under hela valrörelsen framställa högerpartiet som det nya arbetarpartiet? Varför synades aldrig hans bluff om att högerpartiet plötsligt bytt politik och blivit socialdemokratiskt, trots att det enda som pekade på att det verkligen var så var att han påstod det?

Partiprogrammet hade inte ändrats, inga uppslitande interna motsättningar hade förekommit, inga medlemmar, förtroendevalda eller väljare som utgjorde basen för de gamla moderaterna hade lämnat partiet i strömhopp.

Man kan bara föreställa sig mediernas outtröttliga grävande om det hade varit vänsterpartiets ledare som gått ut och påstått att "nu har vi bytt politik, tralala".

En stor del av skulden till att svenska folket nu lurats till att betala stora överföringar av samhällets resurser till de redan rika, utrealisering av sina egendomar och ett systemskifte man aldrig röstat på, ligger alltså på att svensk journalistik endera är erbarmligt dålig eller - hemska tanke - att det är de politiska sympatierna hos ägarna till tongivande medieföretag som avgör vad som ska granskas och inte.

Bo Staaf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons