Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suveräna apoteket!

Annons

Du vill ha ett recept utskrivet och ringer vårdcentralen. Du får beskedet att man ska ringa upp. I dag måste varje person ha en väl fungerande mobil för att kunna få sina tjänster utförda annars får man vackert sitta hemma och vänta.

Om du trycker på 3 för akut ärende finns detta ord inte med. Det kan bli en lång väntan innan man får svar. Det går inte att snabbt kunna få tala med en person.

Kommer jag till apoteket i Malmö, Göteborg eller Umeå och saknar mitt gröna apotekskort gör det inget för har jag id-kort och de har alla mina pågående mediciner i sina datorer och har jag frikort finns även detta med.

Apoteket tar hand om recepten och har dem i databanken. Jag behöver inte ha mina recept hemma. Det har hänt att man måste betala läkararvode för nytt recept och det har sedan visat sig att det finns ett aktuellt hemma som man hittar när det nya kommit. Man ser till att en fullmakt finns för den som får hämta min medicin. Det kan förekomma att en person inte själv alltid orkar gå till apoteket.

Ett nytt system har även kommit som innebär att medicin kan skickas med posten.

Apoteket och deras rutiner sköts och utvecklas av både ekonomer och kunnigt datafolk medan landstingen sköts av gamla politiker.

Fram för nya vettiga rutiner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons