Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundare med sex timmar

Annons

Jag har tänkt att kortare arbetsdagar skulle ge bättre livskvalitet därför vore det bra om man införde sex timmars arbetsdag (med bibehållen lön förstås) i hela landet. Jag tror ändå att det skulle bli billigare om flera människor delade på arbetsbördan. Alla människor verkar ha jättestressigt i samhället.

Det skulle inte bli så många långtidssjuka på grund av utmattning och förslitningsskador som det är nu när få människor måste arbeta för mycket. Arbetstillfredsställelsen skulle vara större när man orkade tänka överhuvudtaget (resultat mindre sjukskivningar). Arbetsplatserna skulle vinna på att ha utvilad och engagerad personal. Arbetslösheten skulle minska enormt.

Bidragstagandet skulle minska. Inte heller depression på grund av arbetslöshet skulle vara så utbredd när flera skulle komma ut i arbetslivet. Vuxna skulle orka göra något av sin fritid annat än sova. Barnen skulle må bättre av att kunna umgås mera med sina föräldrar, som skulle orka uppfostra dem till bra medborgare så att våldet och förstörelsen skulle minska. Angående mellancheferna i överlag så har de alldeles för mycket att göra och hinner inte med personalen i den mån det behövs och det påverkar hela verksamheten negativt.

Arbetsslav

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons