Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storstadsfixerad riksdag

Annons

Självklart är det varken vettigt eller genomförbart att tala om ett bensinpris på 20 kronor. Om man snackar så bor man möjligen kring Sergels Torg, i Djursholm eller åker i stor, tung tjänstebil med privatchaufför.

Vi som valt att bosätta oss på landsbygden/glesbygden vet att bilen är ett måste. Visst finns det allmänna skattesubventionerade kommunikationer, men dessa passar långt ifrån alla.

Den enda trösten i denna diskussion är att om vi haft kvar regeringen med sossar, miljöpartister och kommunister kanske vi redan hade haft ett bensinpris på 15-20 kronor. Det var ju så kraven ställdes från ett visst parti.

Jag arbetar vidare med att stoppa skattehöjningarna på bensin och arbetar för sänkningar. I varje fall ska vi som bor i områden som verkligen behöver bilen kompenseras. Men tyvärr är dagens riksdag oerhört storstadsfixerad och alla förstår inte hur det är att bo exempelvis några mil från centrala orter.

Jag är också glad att moderaterna i Dalarna enhälligt ställt sig helt bakom inriktningen med att stoppa höjda bensinskatter. Vi har till den moderata partistämman i Gävle i höst en motion om sänkning av bensinskatten. Jag förutsätter att våra ombud aktivt kämpar för den inriktningen.

Rolf Gunnarsson (m)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons