Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storregioner i Sverige

Annons

Vi är många som varit med om omorganisationer inom både myndigheter och kommuner i Sverige.

Gemensamt har varit att ingenting har blivit bättre av att organisationer blivit större.

Det största misstaget har varit att folk som berörs i sitt arbete, sällan eller aldrig har varit tillfrågade om åsikter, eller fått medverka i förarbeten (om det funnits några) eller diskussioner.

Det är precis vad som händer nu. Jag vet inte vad som händer i övriga Sverige, men i Dalarna har i alla fall inte jag sett mycket aktiviteter från politiker ute i kommunerna. Heder åt Arne Pettersson i Mora som kämpar för att väcka politiker i länet. Var är till exempel Centerpartiet som säger sig fortfarande vara ett landsbygdsparti ?

Alla fattar väl att det här är ytterligare en spik i kistan för oss på landet. Jag hoppas att jag fattat fel, när det verkar som om Landstinget har mycket att säga till om i avgörandet. En organisation som i mina ögon misslyckats med så mycket.

Det är ju ofattbart att någon enda kan tro att det med större regioner skall bli mer pengar till exempelvis vård och skola.

Nu har jag fått veta att centerpartiet i landstinget röstat för storregioner. Glöm inte det inför nästa val. Det är hög tid att politiker vaknar och bryr sig om och frågar vad folk tycker.

Boende på landsbygden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons