Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storhetsvansinne i Rättvik?

Annons

Hur ofta är det parkeringsproblem i Rättvik? Jo, under marknaderna och Classic Car Week, med andra ord totalt cirka 14 dagar på ett år. Om man då låter dessa dagar vara undantagna från p-skiva, ja då blir frågetecknet ännu större. Varför P-skiva i Rättvik?  

Var håller köpmannaföreningen hus nu? Har de inget att säga i denna fråga? Det var ett himla väsen när gågatan diskuterades. Turister skulle bara åka förbi om vi skulle få en gågata, sades det. Nu kommer vi säkert att få genomresande turister att stanna, eller hur? Jag skulle då bara åka förbi. Det har hänt att vi varit på andra orter med p-skiva men valt att inte stanna eftersom vi inte haft en p-skiva.

För oss som arbetar kommer det att innebära en massa tider att passa för att antingen gå ut och parkera om bilen eller om man bara tillåts snurra på tiden i p-skivan. "Istället för att ställa till lite problem efter Storgatan med gågata så ställer vi till lite jäkelskap i hela samhället." Är det så tankegången varit när detta beslut togs fram?  

Vem ska kolla dessa parkeringar? Kommer vi att få lapplisor spatserande på parkeringarna nu? Hur mycket kommer inte detta att kosta skattebetalarna i Rättvik? Vi kan inte heller längre stoltsera med fria parkeringar eftersom besökare i Rättvik riskerar parkeringsböter på offentliga parkeringsplatser.

Rättvik har fått storhetsvansinne. Besök gärna Rättvik men inte för länge.

Carina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons