Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steffens väg som lekplats

Annons

Kommentar till "Lars-Åke boende i Hosjö sedan 24 år", den 11 juni

Tack för din sakliga beskrivning av förhållandena på Steffens väg. Det är tillåtet att åka cykel på gatan men det har vid flera tillfällen inträffat att barn har kastat glåpord efter cyklister: "Här får du inte cykla, gatan är avstängd". Alltför ofta har det också inträffat att diverse målburar, för olika spel, stått uppställda på gatan. Så nog har Steffens väg blivit en lekplats.

När det gäller parkering av bilar på gatan så är regeln den att datumparkering ska tillämpas.

Likväl ser man ofta bilar parkerade på bägge sidorna. Vid flera tillfällen efter avstängningen har vi varit tvungna att begära hjälp från polisen att plocka bort hemgjorda bockar som stått uppställda mitt på gatan. Tala om vild parkering och avsaknad av trafikkultur. När det gäller förbud mot genomfart på Steffens väg och Stiftelsevägen kan konstateras att Falu kommun ej följde reglerna i förvaltningslagen.

Enligt denna ska den som berörs av ett kommunalt beslut ges tillfälle att yttra sig innan beslut fattas. Vi fick vetskap om förbudet genom en liten notis i Falu Kuriren långt efter beslutet fattats. Av en handläggare fick jag veta att vi som bor på Allén och Skyttevägen ej ansågs berörda av ärendet trots att vi använt Steffens väg i mer än 30 år och då det ej finns något fullgott alternativ för färd ut till rv 80.

Hosjöbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons