Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stå för vad du säger, Chister Kärvemo!

Annons

Att vara ärlig, inte ljuga och stå för vad man säger är för det flesta en självklarhet. Som lärare är det något som man talar med eleverna om dagligen. Därför blir jag så besviken när jag träffar vuxna som inte lever efter dessa enkla premisser.

Vi har under hela vårterminen arbetat med ett projekt på musiktimmarna som har resulterat i en cd-skiva där samtliga elever från förskolan till år sex medverkar. Det har blivit ganska stor uppståndelse runt deras skiva och låtarna har bland annat spelats på radio och tidningarna har uppmärksammat eleverna med reportage.

När skivan blev känd kontaktades jag av Christer Kärvemo, artist- och bokningsanvarig för Daldansen, som var väldigt angelägen om att vi skulle medverka på Daldansen. Eftersom det var på barnens sommarlov lovade han att alla elever skulle få åkband till tivolit. Eleverna blev överlyckliga!

Under sommarlovet har jag träffat flera elever som har längtat till Daldansen och detta utlovade åkband. Jag tillsammans med eleverna såg Daldansen som en rolig avslutning på vårt musikprojekt.

Efter uppträdandet i söndags så är eleverna glada och fulla av förväntan. Krister kommer fram och ger eleverna en biljett var som endast gäller en karuselltur och när jag påpekar vår överenskommelse så säger han bara - "man är väl inte miljonär heller". Gissa om barnen samt föräldrarna som ställt upp och skjutsat samt sett fram emot en trevlig och rolig dag på Daldansen blev besvikna.

Vi har under sommaren spelat på Falukalaset och Borlängefesten utan löften om olika saker och eleverna har gjort det med glädje. Tyvärr, Christer, tog du bort söndagens glädje för mig, eleverna och föräldrarna genom att inte stå för vad du lovat!

Jag hoppas att du inte behandlar "de riktiga" artisterna på samma sätt, men det är väl skillnad på att heta Takida, Rydell och Kvick än Solvarbo Rock Kids.

Thobias Ohlson

lärare Solvarbo skola

Svar direkt:

Bäste Thobias!

Jag står för vad jag säger - ity att jag aldrig utlovat något "åkband" eftersom Axels Tivoli på de elva år de varit här aldrig haft några sådana. Jag lovade försöka ordna tivolibiljetter, vilket jag också gjorde och med 32 ungdomar à 30 kronor per biljett så blev det en bra summa jag fick stå för ändå.

Jag är inte artist och bokningsansvarig för Daldansen utan arrangerar Super Trouper i egen regi. En trevlig dag på Daldansen var det och att få ett åk på tivoli inte fel - och eftersom föräldrarna fanns med så hoppas jag att de också bjöd sina telningar på några åk. Synd att du blev så besviken Thobias - bara det inte var du som trissade upp barnens förväntningar.

Lycka till med fortsatt verksamhet på Solvarboskolan! Du gör ett suveränt arbete och ta inte i så stort när det inte blev som du tänkt.

Christer Kärvemo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons