Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sopor och servicehuset Milan

Annons

Den 1 juni kom ett meddelande från Ludvika Hem AB, vill hyresgästerna i Kolbottenvägen 4 + 6. Tisdag den 5 juni kommer sopnedkasten att stängas. Ett soprum byggs på gården. Detta berör alltså de boende i servicehuset Milan.

Milan består av två byggnader i sju våningar, med cirka 80 lägenheter. De boende är äldre personer, i åldern mellan 70 och 105 år. Cirka 80 procent har behov av att använda rullatorer eller rullstolar. Att stänga fullt fungerande sopnedkast, på samtliga våningar, verkar dåligt genomtänkt. De gamla, boende tvingas då att ta hissen med sina sopor och ut på gården i regn, snö och ruskväder. Det rimmar dåligt med vård och omsorg.

Personalen har fullt upp med sina arbetsuppgifter att vårda och hjälpa. Ifall sopnedkasten stängs, måste personalen hjälpa till med soptransport vilket kan påverka andra arbetsuppgifter. Soporna är inte bara vanliga hushållsavfall utan kan också bestå av illaluktande sanitetssopor. Tänk när kräksjukan drabbar Milan. Soporna ska transporteras i hissarna bland de boende, gäster och personal. Kanske kollidera med personal som åker i hissarna med matbrickor till boende som ej kan besöka matsalen. Vad säger hälsovårdsnämnden?

För cirka sju år sedan var frågan aktuell, om att stänga sopnedkasten. En uppgörelse gjordes. Hyran höjdes med 22 kronor månaden och lägenhet. Nu erbjuds de boende en hyressänkning med åtta kronor i månaden per lägenhet.

Det är kommunens uppgift att se till att medborgarna, oavsett ålder, får den service de har rätt till.

Samtliga boende på Milan genom

Lars-Erik Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons