Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söndagsöppet - ett måste!

Annons

Den 16 juni hade jag en insändare angående vikten av att ha söndagsöppet. Jag trodde att någon skulle reagera! Ingalunda! Dödstyst från såväl ansvariga, det bör väl vara Köpmannaföreningen, som politiker! Det verkar som om man inte har en aning om att i dagens samhälle har åtskilliga tätorter söndagsöppet. Det var i slutet på 60-talet som så kallade gallerior började etableras.

I konceptet ingår bland annat att galleriorna ska ha öppet på söndagarna. De gamla galleriorna Holmen och Jungfrun i centrala Falun är ombyggda och större. Det påstods för snart ett år sedan att det skulle bli söndagsöppet. Intet har hänt!

Dalarna är Sveriges fjärde största turistlän och man har både sommar- och vinterturister. Det generar mycket pengar till länet. För ett tag sedan skrevs det i lokaltidningarna att det verkar som turisterna numera hellre shoppar och vill ut i naturen än att besöka etablerade turistmål!

Men i Falun, Dalarnas "huvudstad", där har man söndagsstängt. De ansvariga för detta verkar vara ett gäng navelskådande stofiler, som totalt förlorat kontakten med verkligheten!

Jag undrar hur många miljoner centrala Falun förlorat sedan Kupolen i Borlänge öppnade? Som gammal försäljnings- och marknadschef tar man sig för pannan och undrar om vederbörande vet vad marknadsföring är?

Ni politiker borde verkligen vara oroliga eller är ni också navelskådare? Skärp er och sätt press på de ansvariga!

Christian von Sydow

pensionerad försäljnings-

och marknadschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons