Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som i Irland

Annons

Svar till Conny Lindgren, den 25 maj

Jag förstår dig mycket väl. Självklart är det en jobbig situation att få ett oönskat barn på grund av ett misstag eller av att ha blivit lurad och att sedan vara betalningsskyldig i många år. Men problemet är att du utgår från att det är ett självklart alternativ att genomgå en abort, vilket det inte är för många kvinnor av olika skäl.

Om en kvinna blir gravid och mannen frånsäger sig faderskapet och hon inte har möjlighet att försörja barnet själv så blir hon ju i princip tvingad till abort. Och om hon ändå föder barnet, hur många ensamstående mödrar med urusel ekonomi skulle vi inte ha då? Jag tycker att det är värre att genomgå en abort mot sin vilja än att bli betalningsskyldig, det är ju ändå bara pengar.

Tänk även igenom scenariot att vår abortlagstiftning skulle se ut som till exempel Irlands. Då plötsligt skulle männen inte kunna smita undan, då plötsligt är det den man som befruktar kvinnan som är fadern till barnet. Eller? Det enda som är hållbart som lagstiftning är att ett barn blir till av en far och en mor och båda ska då således försörja barnet.

Li Haglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons