Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söker råd om förråd

Annons

Mer än en gång har jag undrat vad jag håller på med. 15 år med hjälpresor till Lettland, varav tolv har varit rena mardrömmen, de flesta gångerna i tullen. Efter det att Lettland blev EU-medlem slipper vi dessa problem. Att jag orkat är naturligtvis mötet med alla människor därborta. Några har det otroligt bra, men de flesta har det verkligen slitsamt, speciellt på landsbygden. Det är de senare vi träffar.

Hur många familjer vi har hjälpt under våra 80 resor med mat, kläder, skor, medicin och operationer har jag tappat räkningen på. Jag hade hoppats på att få fortsätta ännu ett tag, men eftersom vi blir utan förråd till hösten har vi ingenstans att ta emot saker. Efter stor vånda bestämde jag mig för att det måste bli slut. Det var på förmiddagen. På kvällen fick jag ett telefonsamtal från Rezekne. Vår tolk ringer och talar om att det stått i tidningen, att folk därborta har begärt av borgmästaren och socialen att de ska få komma på listan med de familjer som får komma och få hjälp av oss. Landsbygdsbefolkningen har det så otroligt fattigt. Då berättar jag att jag måste sluta och får ett rungande nej det går inte!

Vem kan hjälpa till med ett förråd där vi även har plats med möbler och där det går bra att lasta och göra det gratis? Naturligtvis behövs det jättemycket pengar till transporter också. Om det kan ordna sig fortsätter jag ännu ett tag.

Margit Rapp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons