Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smyghöjer prenumerationspriset

Annons

Tidningen höjer priset för en helårsprenumeration med nästan fem procent; rån 2 405 kronor till 2 525 kronor. För en tid sedan höjdes priset också med flera procent. Inflationen mätt i KPI är i dag 2,8 procent, enligt Statistiska Centralbyrån.

Med tidningens stora prishöjningar kommer många att få det svårt att behålla sin prenumeration. Vilken pensionär får en höjning av sin pension med fem procent?

När hyran går upp eller snuset blir dyrare rapporterar tidningen stort. Men när man själv höjer sina priser rejält och alltid mer än inflationen, smyger man allt så mycket man kan. Tidningen har självklart rätt att sätta vilka priser man själv vill, men om man inte noggrant tittar på prenumerationspriserna så har man ingen aning om att tidningen bara blir dyrare och dyrare, både i löpande och fasta priser.

Tobias

Svart direkt:

Vi anstränger oss verkligen för att hålla nere våra prenumerationsavgifter. Men vi måste som alla andra ta ut priser som täcker våra kostnader för tidningsproduktionen. Vi har inget statligt presstöd utan lever på de pengar som läsare och annonsörer betalar. Samtidigt blir, tyvärr, tidningspapper, tryckning, löner och distribution dyrare.

Men den prenumererade lokaltidningen har fortfarande ett lågt pris jämfört med andra tidningar och tv-kanaler. För drygt åtta kronor per dag får man tidningen hemburen till den egna brevlådan - varje vardag året runt. Som en jämförelse kostar kvällstidningen, som du själv får ge dig ut för att köpa, 12 kronor per dag.

Men du har rätt i att vi kan bli bättre på att informera om våra priser. Det ska vi tänka på i framtiden.

Ewa Wirén

redaktionschef

ansvarig utgivare DT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons