Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrockande tomtegubbar?

Annons

Det vällovliga syftet hos Älvdalens jordägarstyre att bidra med lantmäterikostnader för delägare, som önskar samarrondera sina skiften slår snett mot andra delägare, som för stora kostnader redan betalat lantmäteriförrättningar med egna portmonnän vid arvsskiften och fastighetsdelningar och där stora hål grävts i ekonomin. Lantmäteriet lär gnugga händerna.

Varför ska somliga delägares ekonomi backas upp med de övrigas pengar? Sunda förnuftet och normal anständighet säger att varje delägare borde ha ut en viss del av avkastningen. Men somliga ska tydligen ha och andra inte. Bara betala ska dessa för det tvivelaktiga nöjet att kallas delägare. Eller handlar det om en social inrättning med styrelsen som ett gäng skrockande tomtegubbar, som ger en slant här och där för att göra sig populära?

Älvdalens Besparingsskog är ett företag i miljardklassen men unikt så tillvida att ledningen saknar den adekvata ekonomiska kompetens, som normalt fordras för att handha ett företag i den storleksordningen. Diverse affärer och ekonomiska satsningar på senare år talar sitt tydliga språk. Det vore en lyckträff utan motstycke om en skogligt utbildad förvaltare i en och samma person också vore den kvalificerade ekonom delägarna i företaget har rätt att kräva. Det är våra tillgångar man leker med.

Delägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons