Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjabbigt i centrum

Annons

För en månad sedan var vi några stycken som diskuterade hur busskuren vid Garvarns torg såg ut (bedrövlig!). Snabb i handling som jag är slog jag numret till bussbolaget och framförde önskemål om en förbättring. Visst, vi ska kolla upp det, svarade den trevliga kvinnan.

Lördagen den 9 juni hade en förbättring skett men inte på grund av bussbolagets lust att ta ansvar och se till att vår stad är fin. Näe, helt sonika tog Ludvikas jazzgosse Ewald, 83 år sin städutrustning från hemmet och påbörjade en storstädning. Han tröttnade väl som många av oss andra på att aldrig få det vi betalar för.

Den allmänna servicen har passerat bäst före-datum för länge sedan och Ludvika centrum ser för sjabbigt ut. Tänk om hårfrisören skulle slänga bort skylten i fönstret där julförpackningen bjuds ut. Tänk om en del butiker skulle damma av och byta ut sin skyltning. Kanske till och med ta ansvar för närområdet till butiken. Inte minst Ludvikas restauranger skulle kunna förbättra och fräscha upp sina uteserveringar. Hur kul ser det ut när man passerar nattklubben. Gamla foton från förra seklet och biligaste bubbelflaskan i skylten och inte minst en garagenedfart till entré. Är det lika sunkigt inne frågade min syster som var på besök i Ludvika. Vem vet, jag har inte blivit lockad att gå dit, svarade jag.

Ska vi få snurr i centrum behövs det lite eget arbete och inte minst fler av högaktningsvärda jazzgossen Ewalds karaktärer med blick för det som ser illa ut. Ett rungande hurra för sådana hjältar. Vi vågar lova gratis kaffe och bulle till Ewald om han tar svängen förbi Café Priq.

Oscar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons