Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på en gasstation i Avesta

Annons

Jag läser nu MP:s initiativ att sätta upp flera laddningsstationer för elbilar i Avesta. Det är naturligtvis mycket bra. Men vad gäller gasstationen? Jag har skrivit insändare flera gånger och frågat eller tipsat kommunen om att fixa en gas/cng-station i Avesta. Jag fick varken någon respons eller någon gasstation.

Alla pratar om miljövänliga färdalternativ, vi fick sopsortering i kommunen som blev obligatorisk för alla småhus/villor och även lägenhetshus. Men vad händer med innehållet i den bruna soptunnan? Jag fick höra att det transporteras till Västerås och där tillverkar man bland annat cng-gas för bilar utav det.

Varför kan vi inte göra samma sak? Särskilt nu när vi har sopsortering. Vi har ju gratis material att tillverka cng? Varför slösar vi bort det till en annan kommun?

Cng påverkar inte miljön, har inget utsläpp av koldioxid och andra farliga ämnen, dessutom har man skattereduktion när man äger en sådan bil och det är minst två gånger billigare att åka på gas än på bensin.

Man kommer säkert att svara mig att det inte finnas så många gasbilar i kommunen. Dock måste alternativet erbjudas tycker jag. Dessutom om vi får en gasstation så finns det möjlighet att fler människor byter till gasbilar och kör miljövänligt!

Cng/gas-bilägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons