Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samsyn är inte nödvändigt

Annons

Jag tycker det är bra att partier får, var för sig, lägga förslag utan att i förväg behöva de andra partiernas godkännande. Förhoppningsvis väcks intresse för samhällsfrågor bland personer som inte är politiskt aktiva.

Hur är det då på det lokala planet, till exempel samregerandet i Falun? Min uppfattning är att det ska vara högt i tak. Olika synpunkter och förslag ska kunna framföras i media av de politiskt aktiva för att kommunen ska kunna utvecklas och förnyas. Samsyn i alla frågor är inte nödvändigt, ens önskvärt. Var och en av politikerna får stå för sina synpunkter och förslag tills gemensamt beslut tas i respektive ärende.

Alla politiker bör känna att det är positivt med ett brett engagemang i samhällsdebatten.

Jag blev utskälld av omvårdnadsnämndens ordförande Catharina Hjortzberg-Nordlund, moderat, med anledning av min insändare (FK 14/3) angående äldreomsorgen och att Britsarvsgården åter borde bli ett särskilt boende för äldre. Enligt den moderate ordföranden "förstår jag mig inte på äldrefrågor och borde ha ringt henne innan jag skriver en sådan insändare". Hårda ord! Jag har trott att moderater värnade om det fria ordet.

Oavsett vad moderater tycker, kommer jag att framföra synpunkter och förslag i samhällsfrågor, inte minst för att väcka diskussion.

Visst kan balansen vara svår när man arbetar inom ett parti - falupartiet - som ingår i majoriteten. Men jag står på två ben - vårda det borgerliga samarbetet för kommunens bästa och att utveckla det egna partiet.

Ulf Elgemyr (fap)

ledamot i kommunfullmäktige

Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons