Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryck upp er sossar!

/

Annons

För en tid sedan kom beskedet att staten flyttar distansapoteket till Stockholmsområdet. 45 jobb försvinner från Falun och Dalarna. (s) har makten på alla nivåer, kommunen, Region Dalarna och även Landstinget och regeringen. Vad gör de? Ingenting så vitt jag kan se.

När staten la ner Dalregementet förhandlade vi till oss bland annat distansapoteket och nya vägen till Borlänge som kompensation. När staten tänkte flytta bort domstolen påbörjade vi ett intensivt arbete som kröntes med en genomarbetad utredning som undertecknad presenterade för justitieministern. Med mig hade jag kommunstyrelsens ordförande i Borlänge Nisse Persson (s) och Region Dalarnas ordförande Anders Ahlgren (c). Domstolen blev kvar och dessutom flyttades förvaltningsdomstolen till Falun.

När skatteverket ville centralisera sin verksamhet kämpade bland annat Mora emot med näbbar och klor. Det mesta blev kvar.

När staten nu vill flytta distansapoteket har (s) i kommun och riksdag pliktskyldigt skrivit ett par insändare där man talar om för faluborna, inte regeringen, att man beklagar statens agerande. Min och många andras tro var att detta bara var första steget, och att det skulle följas av kraftfulla uppvaktningar hos ansvariga statsråd. Mig veterligt har man dock inte gjort något som skulle kunna få effekt.

Regeringen lade sig i var högskolan ska ha sina lokaler, och det är ändå en myndighet. Då ska det inte vara några problem att lägga sig i ett bolag som staten äger!

Sossar i Falun och länet, ryck upp er! Gå till regeringen och kräv apoteket kvar, eller motsvarande ersättningsjobb. Det räcker inte att regeringen åker hit och visar upp sig, den måste uträtta något också!

Mikael Rosén (M)

Oppositionsråd Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons