Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röd tråd i det blå partiet

Annons

Svar till Gunnar Finnström, den 22 juni

Sluta hoppas på annat än det sedvanliga svaret från Rolf Gunnarsson. Hans formuleringar på frågor rörande försämringar inom olika områden har en gemensam röd tråd som lyder följande; jag fortsätter kämpa för det jag lovat inför valet, men vi är ju en allians och därför måste vi ta hänsyn till övriga partiers viljor. Jo, jo, visst var det mycket skrik för lite ull, som bonden sa då han rakade grisen.

Men Fredde sitter ju med trumkorten på hand som företrädare för största partiet. Den utlovade tusenlappen i skattesänkning för arbetstagare måste väl tas igen på något vis och det med ränta. Skattehöjningar på bensin och den likaledes höjda trafikförsäkringspremien med 32 procent från och med 1 juli naggar ju tusenlappen betydligt i kanten, om den ens räcker till för de som pendlar till jobben flera mil dagligen. Sådana utfästelser kallas i vanligt tal att man åkt på en blåsning, men politiker har väl finare uttryck för brutna löften.

Men nog börjar det lukta härsket av nya arbetarpartiets valfläsk bara åtta månader efter valet. Inte blir doften angenämare av saker som slopad fastighets- och förmögenhetsskatt som bara gynnar överklassen. Förlåt min glömska, men visst talade väl alliansen med Fredrik Reinfeldt i spetsen om Nya arbetarpartiet? Sänkt bensinskatt var moderaternas käpphäst före valet, men kosingen måste ju in, så varför inte höja den skatten och som en extrakrydda höja trafikförsäkringen med 32 procent. Det drabbar ju bara pendlare och glesbygdsbor!

Elof Roos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons