Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Stämmer inte att de asylsökande inte kunnat styrka sin identitet – Hedström är skrämmande dåligt insatt

Annons

KD:aren Samuel Hedström tar i en replik i DT den 25/6 återigen upp frågan om den ”nya gymnasielagen” som ger ensamkommande möjligheter att fortsätta sina studier i stället för att bli utvisade.

Jag återupprepar:  Vi är ett av världens rikaste länder. Att då tala om att det blir ”för dyrt” att låta dessa ungdomar få en ärlig chans är absurt.  De har oförskyllt kommit i kläm för att våra system inte fungerat.

Jag vänder mig också med bestämdhet emot påståendet att de senaste årens asylinvandring haft stor påverkan på våra välfärds- och trygghetssystem. I min enfald trodde jag att det bara var Sverigedemokraterna som drev den linjen.

Att dessa påståenden nu även innefattas av Kristdemokraterna skrämmer mig.  Varje sunt tänkande inser ju att vi har ett accelererande befolkningsunderskott och att bristen på arbetskraft ökar.

Absurt är också förslaget att de ska hjälpas till ”en återstart i eller i närheten av hemlandet”.  I de flesta fall är Afghanistan deras hemland, som räknas som världens näst farliga land med cirka en miljon internflyktingar.

 Cirka hälften av de ungdomar som berörs har dessutom aldrig någonsin varit i Afghanistan. ”Länder i närheten” som åsyftas kan vara Pakistan som nu med våld och hot tvingar tillbaka cirka 600 000 afghaner till en region med cirka 600 000 invånare (här kan man tala om ”flyktingkris”).

Eller är kanske flyttas man till Iran, dit cirka 3 miljoner afghaner flytt och där de lever som andra klassens medborgare under diskriminering, förtryck och trakasserier. Eller kan det till och med vara så illa att Hedström menar att ensamkommande ska flyttas till Uzbekistan?

Slutligen vill jag återigen påpeka att dessa ungdomar hade asylskäl när de kom men på grund av vår myndighetshantering räknas inte dessa skäl längre. Påståendet att de inte har asylskäl för att de inte kunnat styrka sin identitet är felaktigt.

Hedström är skrämmande dåligt insatt i denna fråga och verkar inte heller tro på vad som står i bibeln, men här kommer ändå ett citat från tredje Mosebok 19:34 värt att beakta:

”Främlingen som bor hos eder skall räknas såsom en inföding bland eder, du skall älska honom såsom dig själv; I haven ju själva varit främlingar . ”

Pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons