Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Skatteverket: Nej, vi vill inte göra det svårare att deklarera – men ska bli tydligare i vår kommunikation

Annons

Svar till insändaren "Tumme ned till Skatteverket som inte hade någon brevlåda till deklarationen" som publicerades i DT den 2/5: En insändare kritiserade att det inte längre går att lämna sin deklaration i ett brevinkast vid Skatteverket.

Vi förstår att det har blivit krångligare för den som är van vid att lämna sin deklaration på papper direkt till Skatteverket. Vi vill inte göra det krångligare att deklarera utan enklare. Trots det har vi tagit bort brevlådor och brevinkast och det är av säkerhetsskäl. Vi har haft incidenter där det stoppats ner saker som verkligen inte hör dit. Det här har lett till att handlingar har blivit förstörda.

LÄS MER: Ledare: Nys att borttagna brevlådor ger höjd säkerhet – Skatteverket VILL göra det krångligt för äldre

Även om cirka 6,4 miljoner kommer att deklarera digitalt i år, vet vi vet att många fortfarande föredrar papper och självklart ska de kunna lämna sin deklaration säkert. 80 procent av de som lämnar på papper skickar med posten och övriga besöker ett servicekontor under deras öppettider. Vi tar till oss att informationen inte nådde alla och jobbar för att bli ännu tydligare.

Anna Sjöberg och Johan Schauman, deklarationsexperter, Skatteverket

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons